حتماً به این موضوع توجه داشته باشید که تنها داشتن یک محتوای با کیفیت جهت کسب کردن رتبه برتر گوگل کافی نیست و نکته اصلی که باید برای هر محتوا به طور کامل به کار گرفته شود درک کردن هرچه بهتر آن توسط موتورهای جست ‌وجو است، این کار می ‌تواند با توجه به اقدامات سئو داخلی صورت بگیرد، به طور کلی سئوی داخلی به عنوان یکی از مراحل اولیه و پایه جهت افزایش پیدا کردن رتبه سایت در گوگل می باشد و در صورتی که سئوی داخلی ضعیف باشد هر چقدر هزینه که برای سئوی خارجی صرف کنید کاملاً بی‌ نتیجه خواهد بود. امروز در این مقاله قصد داریم برای شما در رابطه با آموزش سئو داخلی مطالبی را بیان کنیم که می ‌تواند به عنوان یک راهنمای مناسب عمل کند، دعوت می کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

آموزش سئو داخلی
سئو داخلی

Table of Contents

سئو داخلی چیست؟

در حالت کلی تمامی اقداماتی که به طور مستقیم در داخل وب سایت جریان داشته و از آن تنها برای ارتقاء رتبه سایت موردنظر در نتایج گوگل استفاده می شود. برخی از نمونه های این مورد شامل اقدامات لازم جهت بهینه سازی محتوای یاحتی بهبود برچسب‌های توضیحات مربوط به مطالب و عنوان آن می‌باشد و به طور برعکس نیز باید بیان کنیم که سئو خارجی به بک لینک و سیگنال های دیگران اشاره دارد. لازم به ذکر است این نکته را بیان کنیم جهت بهینه سازی سئو داخلی باید چندین عامل ترکیبی را به طور همزمان برای آن به کار گیریم و چنانچه قصد دارید سایت شما عملکرد بهتری را به همراه داشته باشد باید دونوش را در نظر بگیرید که شامل تجزیه و تحلیل و همچنین نظارت منظم می شود.

سئو داخلی
آموزش سئو onpage

آموزش سئو on page

توجه داشته باشید که سئوی داخلی تمامی عناصر مربوط به سئو را در بر می گیرد و شما می توانید به راحتی آن ها را کنترل کنید. چنانچه دارای یک وب سایت می باشید به راحتی این امکان برای شما فراهم شده تا تمامی مسائل فنی و کیفیت محتوای خود را به طور کامل تحت کنترل قرار دهید.

حتما این نکته را در نظر بگرید که لازم است تمامی عوامل لازم را در دست داشته و با توجه به آن ها سایت خود را راه اندازی و کنترل کنید اگر شما بتوانید یک وبسایت عالی را روی کار بیاورید به طور قطعی سایت شما پتانسیل رتبه بالاتری را خواهد داشت و چنانچه بتوانید تمرکز کامل را روی سئوی داخلی قرار دهید و در نهایت باعث خواهد شد که استراتژی سئوی خارجی نیز به بهترین نحو ممکن افزایش پیدا کند. ساخت بک لینک های بدون کاربرد یک کار کاملا اشتباه می باشد چرا که هیچ یک از افراد علاقه ندارند به سایت مراجعه کنند که دارای محتواها و مقاله های نا مربوط می باشد.

آموزش سئو داخلی سایت

زمانی که صحبت از راهکارهای مربوط به سئو داخلی می ‌شود اکثریت افراد متاتگ ها و کلمات کلیدی را به یاد می‌ آورند. اگر به دنبال راهکار و آموزش سئو داخلی هستید دعوت می کنیم در ادامه مطالبی که بیان شده را به طور کامل مطالعه فرمایید چرا که با استفاده از این روش ها می توانید ترافیک سایت خود را به شدت افزایش دهید.

استفاده از یو آر ال های مناسب: در هر شرایطی گوگل به این نکته اشاره دارد که سه الی پنج کلمه ابتدایی مربوط به url ها می تواند بیشترین وزن در رتبه بندی را به خود اختصاص دهد، پس با توجه به این موضوع پیشنهاد می دهیم که حتماً url های سایت مورد نظر را در صورت امکان کوتاه و خوانا قرار دهید و همچنین کلمه کلیدی مورد نظر را در url به کار گیرید.

عنوان ها را با کلمات کلیدی مرتبط شروع کنید: یکی دیگر از مهمترین فاکتورهای سئو داخلی عنوان های صفحه آن می باشد که به طور کلی بهتر است کلمه کلیدی به صفحه عنوان نزدیک تر باشد و این مورد می‌ تواند باعث کسب رتبه بالاتر در گوگل شود.

اضافه کردن کلمات پرکاربرد به عنوان: این امکان وجود دارد که از یکسری کلمات پرکاربرد که شامل بهترین راهنما و بررسی می‌شود استفاده کنید که می ‌تواند نقش بسیار پر کاربرد و زیادی در رتبه بندی صفحه شما داشته باشد.

عنوان صفحه: توجه داشته باشید یکی از مهمترین هدینگ های مربوط به صفحه مورد نظر تگ H1 می باشد و تعداد بسیار زیادی از سیستم‌های مربوط به بخش مدیریت محتوا نیز سعی می‌ کنند به صورت کاملا اتوماتیک اینتگرا به کد مخصوص صفحه اضافه کنند. پس با توجه به این موضوع نیز در هر شرایطی سعی کنید تمامی و کدهای مربوط به سایت را بررسی کرده و حتماً از این نکته اطمینان کامل را حاصل فرمایید.

به کار بردن کلمه کلیدی در صد کلمه ابتدایی: همانطور که گفته شد کلمه کلیدی مرتبط می تواند نقش بسیار پر کاربردی در بالا بردن رتبه سایت به همراه داشته باشد. پس با توجه به این موضوع نیز به شما پیشنهاد می دهیم که برای هر محتوا سعی کنید در ۱۰۰ الی ۱۵۰ کلمه آغازین کلمه کلیدی را به کار ببرید.

استفاده از لینک های خارجی: معمولاً این راه که به سئو کلاه سفید نیز شناخته می شود می تواند نقش بسیار اساسی در گرفتن ترافیک در گوگل به همراه داشته باشد به طور کلی منظور از لینک های خارجی آن دسته از لینک هایی می باشد که در سایر سایت ها وجود دارد و با انجام این کار شما این امکان را برای گوگل فراهم می کنید که بتواند محتوای صفحه شما را بهتر از آنچه که هست درک کند و همچنین به خوبی گوگل را متوجه این موضوع خواهید کرد که سایت شما به عنوان یک منبع کاملا درست از اطلاعات می باشد.

بهبود بخشیدن سرعت سایت: افرادی که دارای سایت های مختلفی می باشند به خوبی این نکته را می دانند یکی از شرایط مهم گوگل سرعت بارگذاری می باشد که می تواند به عنوان مهمترین معیار رتبه بندی صفحه ها در نظر گرفته شود. با توجه به این موضوع نیز می توانید با استفاده از CDN، فشرده سازی تصاویر و یا تغییر هاست خود باعث ارتقا پیدا کردن سرعت سایت شوید. این نکته را در نظر داشته باشید که باید حتماً سرعت سایت خود را به طور کامل چک کرده و از این موضوع اطمینان کامل حاصل کنید که سرعت بارگذاری بیش از ۳ ثانیه نیست. تحقیقات انجام شده و آمار به دست آمده نشان می دهد ۷۵ درصد کاربران بیش از ۴ ثانیه انتظار بارگزاری صفحه را نمی کشند.

سرعت لود در سئو داخلی
سرعت لود در سئو داخلی

استفاده از کلمات کلیدی متشابه: اگر در محتوای صفحه خود در گوگل از کلمات کلیدی مترادف یا همان LSI استفاده شود این امکان برای گوگل فراهم خواهد شد که بتواند محتوای آن صفحه را به طور دقیق تر درک کند. پس در هر شرایطی سعی کنید کلمات مشابه و مترادف با کلمه‌ی کلیدی اصلی را به کار گیرید.

متا تایتل و متا دیسکریپشن

متن تایتل و متا دیسکریپشن دو مورد از اصلی ترین نکاتی است که در آموزش سئو داخلی و در سئو داخلی سایت باید به آن توجه کنید این دو مورد که وزن و اهمیت بسیار بالایی در جهت کسب رتبه بهتر در گوگل دارند عباراتی هستند که در نتایج سرب به کاربر نشان داده می شود.

دیسکریپشن در سئو داخلی
متا دیسکریپشن

به عنوان مثال وقتی که شما کلمه کلیدی آموزش سرچ کنسول را سرچ میکنید در صفحه سرپ تعدادی سایت را مشاهده می کنید هر یک از این سایت ها دارای متا تایتل و یا عنوان و متا دیسکریپشن یا همان عنوان می باشند که در تصویر زیر به طور کامل نمایش داده شده است اما نکته بسیار مهمی که باید به آن توجه کنیم این است که متا تایتل باید شامل کلمات کلیدی و اصلی صفحه شما و همینطور به صورت جذاب و کاربرپسند نوشته شود تا توجه کاربر را به سایت شما جلب کند نوشتن متا دیسکریپشن با رعایت قواعد و نکات آن به شدت در افزایش نرخ سی تی آر یا همان نرخ کلیک سایت شما تاثیرگذار است . در نوشتن متا دیسکریپشن بهتر است که کلمه کلیدی شما حدوداً دو بار تکرار شود .

انتخاب انکر تکست مناسب برای لینک سازی داخلی

یکی از مواردی که در سئو داخلی باید انجام شود لینک سازی داخلی و لینک دادن به صفحات مرتبط به یکدیگر می باشد دلیل سازی داخلی باید به این مورد توجه کنیم که اولاً صفحاتی که به یکدیگر لینک داده می‌شوند باید به هم مرتبط و یکسان باشند و مورد دوم اینکه اهمیت بسیار زیادی دارد این است که در لینک سازی داخلی باید کلمات کلیدی اصلی نوسازی شود یعنی شما باید انکر تکست اصلی صفحه را برای لینک سازی انتخاب کنید برای مثال اگر شما قصد دارید به صفحه آموزش سئو on page لینک دهید باید ان کرتکس شما دقیقا آموزش سئو داخلی باشد . یکی دیگر از مواردی که در لینک سازی داخلی باید به آن اشاره کرد این است که لینک سازی داخلی با هدف هدایت کاربر به سمت مطالب مورد نیاز و قابل اهمیت برای فرد کاربر انجام میشود بنابراین لینک دهی به سایت و صفحاتی که موضوع سایت شما نا مربوط به آنها هستند و صفحات زامبی و یا بی ارزش هستند علاوه بر اینکه نرخ پرش سایت شما را افزایش می دهد موجب کاهش اعتبار صفحه شما از دید گوگل میشود .

استفاده از تگ ها در سئو داخلی

تگ ها در واقع معماری هر صفحه سایت شما هستند که به گوگل کمک می کنندکه ترتیب مطالب صفحه سایت شما را تشخیص دهد. علاوه بر این موارد تگ ها کمک می کند که در یک محتوا کاربر شما محور و موضوع محتوا را بهتر بفهمد. همانطور که گفتیم هر صفحه از سایت شما یک تگ h۱ دارد و تگ های دیگر مانند تگ h۲ و h3 در صفحات وب به دفعات استفاده می‌شود. تگ h۱ شما در واقع عنوان و کلمه کلیدی اصلی شما می باشد بهتر است که برای بهینه سازی بیشتر محتوا کلمه کلیدی و مترادف و مشتقات آن را در تگ های بعدی به کار ببرید به کار ببرید.

استفاده از مدیا ها( ، تصویر ، فیلم ، نمودار er و فایل ها )

یکی از مواردی که در نوشتن محتوا برای سایت از نظر سئو on page بسیار اهمیت دارد این است که محتوای شما دارای عکس یا فیلم یا نمودار و فایل های مختلف و یا به قولی مدیا باشد .هرچند هم که صفحه شما از لحاظ فنی و محتوای متنی سو شده قوی و صحیح و درست باشد در نهایت از دید کاربر گرافیک صفحه فاکتوری است او را جذب می‌کنند واضح است که کاربران دسترسی سریعتر به مطلب مورد نیاز خودشان را به مطالعه محتوا و متن چند هزار کلمه‌ای شما ترجیح می‌دهند و اگر شما بتوانید که مطلب و خواسته مورد نیاز مخاطب خود را از طریق تصویر یا ویدیو و یا یک نمودار ارائه بدهید امتیاز بیشتری برای خود کسب کرده اید تا زمانی که بخواهید پاسخ کاربر را در محتوایی با چند هزار کلمه به او بدهید.

تگ alt

alt تصاویر در سئو داخلی بسیار اهمیت دارد . alt یا همان متن جایگزین تصاویر یکی از مواردی است که باید منظور و مفهوم تصویر را برساند و در زمانی که تصویر نمایش داده نمی شود و یا کسی آن را نمی‌بیند بتواند با مطالعه متن جایگزین آن تصویب به مفهوم آن تصویر برسد البته برای همین مورد هم باید دقت کنید که نوشتن alt تصاویر هم قواعدی دارد.

alt در سئو
alt در سئو

برای نوشتن alt تصویر شما می توانید این کلمه کلیدی را قرار دهید و یا حتی می‌توانید توصیفی از آن را قرار دهید بهتر است یا alt تصویری که می نویسید بیشتر از ۱۲۰ کلمه نباشد .

استفاده از تصاویر با حجم کم و کیفیت بالا

همانطور که گفتیم در سئو onpage سرعت سایت بسیار قابل توجه و اهمیت است یکی از مواردی که در جهت بهبود سرعت سایت باید به آن توجه کنیم حجم عکس های بارگذاری شده داخل صفحه می باشد تصاویر با حجم بالا تاثیر منفی بر روی سئو سایت شما دارند .

تشویق کاربر به اشتراک‌گذاری نظر

در تمامی سایت ها بخش قرار دارد که کاربران در آن قسمت می توانند سوالات خود را بپرسند و یا نظر خود را بیان کنند بخش نظرات یکی از مهمترین بخش های هر صفحه سایت شما می باشد که بر خلاف عقیده برخی از افراد کامنت گذاری در صفحات باعث افزایش تعامل کاربر و همچنین افزایش اعتبار آن صفحه می شود که در سئو سایت شما تاثیر مثبتی دارد .

نوشتن محتوای متنی اصولی

یکی دیگر از مواردی که بسیاری از افراد اقدام به آن می کنند و کار بسیار اشتباهی است، کپی کردن محتوا از سایت های رقیب و پیست کردن و بارگذاری کردن آن داخل سایت خودشان می باشد کپی کاری کردن از مواردی مهمی است که گوگل توجه بسیار زیادی به آن دارد اقدام به تشخیص محتوای کپی شده می کند بنابراین لازم است که اگر می‌خواهید محتوای درون سایت خودتان قرار دهید از ارگانیک بودن آن یونیک بودن آن اطلاع پیدا کنید و به زبان ساده تر توجه کنید که متن شما کپی نباشد .

طول متن محتوایی

طول مطلب با موضوعی که دارد طول محتوایی مختلفی را طلب می‌کند اما نکته مهم این است که باید از تکرار و حاشیه بردن متن پرهیز کنیم گمان نکنید که هر چقدر بیشتر بنویسید بهتر است محتوای سوال شده باید از استانداردهای کافی برخوردار باشد همچنین در این موضوع باید کاربر را هم در نظر گرفت کاربری که وارد سایت شما می شود به دنبال این است که سریع جواب نیازش را پیدا کند و اگر شما کاربر را در یافتن پاسخ خود خسته کنید باعث افزایش نرخ پرش سایتتان شدید . محتوای متنی نباید بیش از حد کوتاه و یا بیش از حد بلند باشد .

افزایش حضور کاربر در صفحه

این پارامتر یکی از پارامتر هایی است که در سئو اهمیت بسیار زیادی دارد نگاری کاربر در صفحه شما برای گوگل بسیار اهمیت زیادی دارد و اگر کاربری پس از ورود به صفحه شما بلافاصله خارج شود این مورد یک پالس منفی برای سئو شما می باشد و گوگل این مورد را به دلیل بی‌کیفیت بودن محتوای صفحه شما می دانند بنابراین افزایش حضور کاربر در سطح بسیار اهمیت دارد.داشتن محتوای خوب و داشتن گرافیک و دیزاین جذاب سایت از مواردی است که کاربر را بیشتر نگه می دارد و نرخ ماندگاری بیشتری را برای شما ثبت می کند.

طراحی مناسب و ریسپانسیو با سرعت بالا

امروزه طبق آمارهای موجود بیشتر کاربران شما را از طریق موبایل هایشان جستجو خواهند کرد این آمار بدین معناست که به ریسپانسیو بودن سایت واکنش گرا بودن آن اهمیت بسیار زیادی دارد اگر سایتی دارید بهتر است که آن را برای موبایل بهینه کنید و مطمئن شوید که کاربران موبایل شما صفحات سایت شما را به صورت واکنشگرا و ریسپانسیو و یا به قولی مرتب و منظم می بینند برای تست صفحات سایت خود و اینکه آیا موبایل فرندلی هستند یا خیر می توانید از طریق سرچ کنسول سایتتان اقدام کنید .

تحقیق کلمات کلیدی و کنیبالیزیشن

یکی از مواردی که بسیار مهم می باشد و آغاز فرآیند سه و درون سایت باید انجام شود تحقیق و پیدا کردن کلمات کلیدی میباشد انتخاب کلمات کلیدی برای تولید محتوا بسیار مهم است برای تولید محتوا ابتدا باید به سراغ پرسرچ ترین و مناسب ترین کلمات کلیدی مربوط به حوزه کاری خودتان بروید یادتان باشد که وقت گذاشتن برای کلمات کلیدی اشتباه علاوه بر اینکه مشتری و کاربر را برای شما نمی آورد و باعث سوختن شدن هزینه مالی و زمانی شما نیز می‌شود.

اول از همه به این اشاره کنم که اصلا صفحات زامبی چی هستن؟ زامبی پیج ها جزو مهم ترین ضربه های داخلی هر سایتی به شمار میرن، پس خیلی باید مراقب چنین صفحاتی باشید. هرچند اگر کیورد ریسرچ اصولی داشته باشید و تارگت های صحیحی رو برای هر کلمه انتخاب کنید کمتر دچار چنین مشکلی می شید. هر متخصص سئو می بایست در حین ساخت صفحات جدید برای وب سایت، گزارشی از صفحات قدیمی سایت نیز داشته باشد.

صفحات زامبی صفحاتی هستند که نه تنها در راستای موضوع کلی سایت نیستند بلکه هیچگونه بار محتوایی از نظر کمیت و کیفیت محتوا نداشته و ورودی مناسبی را نیز برای سایت نمی اورند، بنابر این باید این صفحات را نابود کنید!

حذف صفحات زامبی

اگر این صفحات را شناسایی کردید، حال لازم است تا به دنبال راه حل حذف این صفحات باشید. اگر صفحات زامبی هیچ شباهتی با موضوعیت سایت و سایر صفحات ندارند و هیچ گونه ورودی را نیز برای سایت شما نیاورده اند بهتر است این صفحات را حذف و کد 410 را به آن اختصاص دهید. در دوره آموزش سئو 0 تا 100 به شکل کاملا عملی میتوانید این نکات را فرا بگیرید.

اما اگر این صفحات در محتوای خود بخش های مفیدی را نیز دارند میتوانید متون مهم و مفید را برداشته و در صفحه ای تقریبا نزدیک و مرتبط قرار دهید و این صفحه زامبی را حذف و ریدایرکت 301 کنید به صفحه مرتبط. با این حالت اگر ورودی نیز داشته باشد اعتبار آن صفحه نیز منتقل میشود.

نکته بسیار مهم این است که مخصوصا در سایت های فروشگاهی و شرکتی و خدماتی هر صفحه از سایت باید برای وب سایت ورودی اورده و اعتبار کسب کند، بنابر این وجود صفحات اضافه یا بدون ورودی اثر منفی بر روی اعتبار کلی سایت خواهد گذاشت.

صفحات زامبی در سئو داخلی

همان طور که گفتیم صفحات زامبی به ساختار کلی سایت و اعتبار سایت لطمه وارد میکند. بنابر این لازم است تا تمام نکات مرتبط با آموزش سئو داخلی را فرا بگیرید تا در شناسایی زامبی پیج ها و مشکلات از این قبیل در اسرع وقت آن هارا شناسایی کرده و حل نمایید.

آموزش سئو داخلی
عنوان و دیسکریپشن در سئو

کال تو اکشن یا همان CTA در واقع یک حالت دعوت به اقدام یا به زبان ساده تر درخواست به اقدام می باشد. به عنوان یک متخصص سئو قرار است با طراحی یک دکمه با ویژگی های مناسب کال تو اکشن جذاب را برای کاربر ایجاد کنیم تا درصد بیشتری از مخاطبین به درخواست ما پاسخ دهند. طبیعتا پاسخ کاربر میتواند فواید زیادی برای ما داشته باشد.

مهم ترین سود پاسخ کاربر به ما در دکمه های کال تو اکشن انتقال کاربر به صفحه هدف یا اقدامی است که برای ما در نهایت به سود و منفعت مالی و غیر مالی منجر می شود.

ساخت کال تو اکشن

در ویدیوی زیر به نکات مهم و حائز اهمیت جهت ساخت کال تو اکشن جذاب اشاره کرده ایم که برای دریافت بازدهی حداکثری از حالت دعوت یا cta جذاب می باشد. طبیعتاً اصول ساخت cta میتواند موارد زیر باشد:

  1. 1- رنگ بندی دکمه کال تو اکشن
  2. 2- اندازه دکمه cta
  3. 3- فرم و شکل دکمه کال تو اکشن
  4. 4- فضای خالی بین دکمه و محتوای صفحات

کال تو اکشن در سئو

شما میتوانید بدون دردسر و با استفاده از پلاگین و یا به صورت کدنویسی از کال تو اکشن های آماده و جذاب نیز استفاده نمایید، استفاده از cta میتواند نرخ تبدیل شما را افزایش و همچنین تاثیر بسزایی در سئو داخلی سایت شما بگذارد.. یکی از این پلاگین ها که میتوانید از سایت های معتبری همچون ژاکت تهیه نمایید پلاگین inline-related-posts می باشد. با کمک این افزونه همانند تصویر زیر میتوانید در میان محتواهای خود به شکلی جذاب حالت های کال تو اکشن زیبایی خلق کنید تا کاربر علاوه بر مشاهده محتوای شما به سایر صفحات شما نیز سر بزند

کال تو اکشن
افزونه کال تو اکشن

هدینگ ها جزو مهم ترین موارد مربوط به سئو محتوا می باشند، با استفاده از تگ های هدینگ که از h1 تا h2 هستند میتوان اولویت تیترها را به کاربر و ربات های گوگل نشان داد. همچنین اگر در جایگاه یک کارشناس سئو هستید میبایست با توجه به اصول سئو تلاش کنید تا از تیترهایی استفاده کنید که بیشترین سرچ و ارتباط معنایی را در محتوا داشته باشد.

تگ h1

تگ هدینگ h1 مهم ترین و اساسی ترین تگ می باشد، معمولا در cms های مختلف اعم از وردپرس، عنوان صفحه همان تگ h1 محسوب می شود، بنابر این بهتر است دیگر در داخل محتوای صفحه از تگ h1 استفاده نکنید ( هرچند استفاده بیش از یک بار از تگ h1 هم اسیبی به محتوای صفحه نمیرساند اما تجربه نشان داده است یک تگ h1 میتواند ساختار محتوای صفحه را بهتر حفظ کند).

تگ هدینگ
تگ هدینگ

از چند تگ هدینگ استفاده کنیم؟

یکی از سوالات پرتکرار در حوزه سئو محتوا این است که در محتوای صفحه از چند تگ heading میبایست در محتوای صفحه استفاده کنیم، ایا محدودیتی در این باره وجود دارد؟ در این ویدیو سعی کردیم به شکل کامل به این سوال پاسخ دهیم.

مزیت استفاده از تگ های هدینگ

استفاده از تگ های هدینگ طبیعتا ساختار متن را حفظ مینمایند، تصور کنید کتابی در دست دارید و فقط با خطوط یکسان روبرو شوید و هیچ تیتری در صفحات مشاهده نکنید، در وب سایت ها هم به همین شکل است، استفاده از تیترها میتواند خوانایی متن را بهتر کند.

مورد بعد هم بررسی دقیق تر موتورهای جستجو بر صفحات دارای تگ های هدینگ می باشد. همچنان از قوانین سئو محتوا میتوان به اهمیت بولد شدن کلمات کلیدی و تیترها اشاره کرد. راستی اگه نیاز به مشاور سئو داشتی تا سوالاتت رو ازش بپرسی و مشکلات سایتت رو باهاش حل کنی میتونی از طریق لینک: مشاوره سئو با ما در ارتباط باشی.

در دنیای دیجیتالی امروز اولویت حیاتی هر کسب و کار آنلاینی بهینه سازی و سئو سایت توسط متخصص سئو است. با وجود تغییرات بی پایان الگوریتم های گوگل و تکنیک های سئو، جذب مشتری است که موجب زنده ماندن کسب و کار می شود. ولی آیا راهی را می شناسید که بتوان بدون لینک سازی خارجی و یا تولید محتوای بیشتر ترافیک ورودی را از گوگل افزایش داد؟ حتی بدون اینکه صفحه تان رتبه بهتری در SERP داشته باشد؟! در این مقاله می خواهیم در مورد بهبود نرخ کلیک صحبت کنیم.

CTR یا نرخ کلیک در واقع معیاری برای اندازه گیری تعداد افرادی است که در صفحه نتایج گوگل (SERP) روی نرخ ورودی سایت شما کلیک می کنند. در حقیقت این بازدیدکننده ها هستند که موجب تداوم حیات یک وب سایت می شوند. رقابت بر سر بازدیدکننده تا آنجاست که کسب و کارهای آنلاین معمولا بودجه قابل توجهی را صرف تبلیغات PPC درکمپین های گوگل ادز یا شبکه های اجتماعی می کنند. اما اگر به دنبال اکسیر حیات واقعی برای سایت تان می گردید باید به سراغ ترافیک رایگان و ارگانیک موتورهای جستجو بروید.

منظور از ترافیک ارگانیک در واقع ترافیکی از مشتریان است که بابت ورود آنها پولی پرداخت نکرده ایم. دریافت بازدیدکننده رایگان از موتورهای جستجو و البته به طور ویژه از گوگل به دو عامل بستگی دارد:

  1. داشتن رتبه به اندازه کافی بالا برای دیده شدن در SERP
  2. متقاعد کردن کاربر برای انتخاب و کلیک روی سایت ما

عامل اول در واقع به کل فرایند سئو اشاره دارد. یعنی مجموعه ای از فعالیت های قاعده مند که موجب افزایش رتبه سایت ما در نتایج جستجو گوگل، بینگ و … می شود. اما چگونه توجه کاربر را جلب کنیم که در میان نتایج جستجو روی سایت ما کلیک کند و باعث بهبود نرخ ctr شود؟

این موضوع فوق العاده اهمیت دارد چون بهبود نرخ کلیک کاربران (CTR) منجر به موفقیت سئو سایت و رونق هر کسب و کار آنلاین خواهد شد. در مقاله با تعریف نرخ کلیک و اهمیت آن آشنا شده و راهکارهای عملی و تجربه شده برای بهبود نرخ CTR سایت را بررسی می کنیم.

نرخ کلیک یا CTR چیست؟

CTR مخفف عبارت Click Through Rate و به معنی نرخ کلیک می باشد. نرخ کلیک در واقع تعداد کاربرانی را نمایش می دهد که با دیدن سایت ما در نتایج گوگل روی آن کلیک کرده اند.

بخش عمده ای از اینکه نرخ CTR بالایی داشته باشید به رتبه شما در SERP بستگی دارد.

نرخ کلیک چگونه محاسبه می شود؟

تعداد کلیک کاربران روی سایت تقسیم بر تعداد نمایش صفحه ما در نتایج گوگل به کاربران (impression) را CTR می نامیم.

نرخ کلیک = (تعداد کلیک تقسیم بر تعداد کل نمایش) * 100

برای مثال فرض کنید کاربران 1000 بار سایت ما را در SERP مشاهده کنند و 200 بار روی آن کلیک کنید. نرخ کلیک 20 درصد خواهد بود.

ابزارهای زیادی نرخ کلیک صفحات را برای شما محاسبه می کنند اما دقیق ترین نرخ CTR را می توانید در Google Search Console ببینید. البته پیشنهاد می کنیم قبل از محاسبه و بررسی CTR کلمات کلیدی که موجب می شود نرخ کلیک حاصل معتبر و کارآمد نباشد را از داده ها حذف کنید.

برای مثال کوئری های شامل کلمه برند را نباید در محاسبه نرخ CTR صفحه دخالت بدهید. چون با بالا نشان دادن اشتباه نرخ کلیک صفحه، باعث می شود از بهبود نرخ کلیک صفحه صرف نظر کنید. در چنین حالتی در حالی که شاید نیاز هست عنوان یا توضیحات صفحه را بهبود دهید ولی به علت محاسبه نرخ CTR بالا (به خاطر در نظر گرفتن کوئری های برند) دست به تغییر نمی زنید!

کلمات کلیدی شامل برند معمولا نرخ کلیک بالاتری نسبت به سایر کلمات دارند. گوگل غالبا برای جستجوها سایت برند را در رتبه اول نمایش می دهد و تقریبا 100 درصد کاربران هم روی همان کلیک می کنند. چون کاربری که چنین عبارتی را جستجو کرده به خاطر برندتان روی سایت شما کلیککرده نه به خاطر عنوان یا … .

اسم برند در عنوان
اسم برند در عنوان

در مثال بالا با عبارت “خرید گوشی سامسونگ دیجی کالا” را جستجو کرده ایم. همان طور که مشاهده می کنید رتبه اول صفحه ای از فروشگاه دیجی کالا می باشد و طبیعتا تمامی افرادی که چنین عبارتی را جستجو می کنند روی همین لینک کلیک خواهند کرد. ولی آیا عنوان یا توضیح این صفحه ارتباطی با “خرید گوشی سامسونگ” دارد؟

چرا نرخ کلیک در سئو داخلی اهمیت دارد؟

اهمیت نرخ کلیک صفحه به چند عامل بستگی دارد.

اول اینکه داشتن نرخ کلیک بالا به معنی بالا بودن ترافیک ارگانیک ورودی به سایت می باشد. همچنین اگر تمایل به یادگیری نکات آموزشی سئو داخلی دارید میتوانید از بخش آموزش سئو داخلی مقالات مرتبط با این بخش را مشاهده بفرمایید.

دلیل دوم اینکه گوگل از نرخ CTR به عنوان فاکتوری برای رتبه بندی سایت ها در SERP استفاده می نماید. بین نرخ کلیک دریافتی و رتبه شما در SERP ارتباطی مستقیم وجود دارد.

منبع

بهبود نرخ ctr
بهبود نرخ ctr

منبع تصویر: https://moz.com/blog/google-organic-click-through-rates-in-2014

“لری کیم – MOZ: هر چه صفحات شما CTR بیشتری در یک جایگاه SERP کسب کند احتمال حضور شما در رتبه های بالاتر بیشتر می شود.”

دلیل سوم اهمیت نرخ کلیک این است که محاسبه نرخ CTR به ما کمک می نماید تا میزان موفقیت مان را اندازه بگیریم. با محاسبه CTR است که متوجه می شویم محتوای صفحه، عنوان و توضیحات را باید باز هم بهبود ببخشیم یا نه. در واقع تنها با بررسی CTR صفحه می توان به جواب سوال های زیر رسید.

آیا کمپین تبلیغاتی ما موفق و مطابق انتظارمان عمل کرده است؟ آیا باید عنوان و تگ متا را ویرایش کنیم؟

دلیل چهارم این است که بهبود نرخ کلیک برای کلمات کلیدی که در حال حاضر روی آنها رتبه داریم ساده ترین و مقرون به صرفه ترین روش برای افزایش ترافیک سایت است.

برای مثال اگر از طریق یک کیورد با نرخ کلیک 1 درصد روزانه 50 کلیک دریافت می کنید؛ با فقط بهبود نرخ CTR تا 2 درصد می توانید ترافیک ورودی از طریق آن کیورد را دو برابر کنید. تصور کنید اگر این کار را برای کیوردهای مهم سایت خودتان انجام دهید ترافیک و نرخ ورودی سایت تان چقدر افزایش می یابد!

آخرین علت اهمیت بررسی CTR این است که نرخ کلیک به شما در درک بهتر پرسونای مخاطب و چیزی که کاربران بازار هدف تان بیشتر دوست دارند کمک می کند.

محدودیت های CTR ارگانیک

اگر چه محاسبه و بررسی نرخ کلیک مزایای زیادی دارد اما محدودیت هایی هم دارد. برای مثال شما نمی توانید تنها از طریق CTR یک صفحه از با کیفیت بودن محتوای تان مطمئن باشید. ممکن است بیشتر کلیک های دریافتی از منطقه جغرافیایی یا افرادی خارج از جامعه هدف مورد نظرتان باشد. در این حالت با وجود اینکه CTR بالاست ولی چنین کلیک هایی هرگز به سرنخ یا lead تبدیل نمی شوند و ارزشی ندارند.

پس نرخ کلیک | نرخ ctr بالا همیشه به معنی مشتری بیشتر نیست! و همواره این احتمال هست که بسیاری از بازدیدکننده های سایت که از گوگل آمده اند عمل مطلوب و مورد نظرمان را (دانلود یا خرید سرویس و یا عضویت) انجام ندهند و سایت را ترک کنند.

نرخ کلیک مناسب چقدر است؟

ارزیابی میزان مناسب بودن نرخ CTR بستگی به رتبه فعلی سایت ، میزان سختی کلمه کلیدی ، عملکرد رقبا و در انتها قدرت برندتان دارد. همچنین متفاوت بودن نرخ کلیک در صنایع مختلف امری بدیهی و اجتناب ناپذیر است. با این وجود گوگل نرخ کلیک مطلوب را به طور میانگین 3 درصد اعلام کرده است. متوسط جهانی نرخ کلیک به تفکیک موضوع سایت به شرح زیر است:

موضوع نرخ کلیک مطلوب
حمایتی (Advocacy) 4.41 %
Auto 4 %
B2B 2.41 %
خدمات مشتری 2.41 %
تجارت الکترونیک 2.69 %
سایت شخصی 6.05 %
آموزشی 3.78 %
خدمات دولت 2.42 %
امور مالی و بیمه 2.91 %
سلامتی و پزشکی 3.27 %
محصولات خانگی 2.44 %
خدمات صنعتی 2.61 %
حقوقی 2.93 %
مشاوره املاک 3.71 %
تکنولوژی 2.09 %
گردشگری 4.68 %

منبع: https://www.wordstream.com/blog/ws/2016/02/29/google-adwords-industry-benchmarks

کدام صفحات سایت CTR پایینی دارند؟

برای شناسایی صفحاتی از سایت تان که در حال حاضر نرخ کلیک پایینی دارند باید به سرچ کنسول بروید.

در بخش Performance گزینه Average CTR را تیک بزنید. حالا در بخش پایین صفحه کوئری هایی را که نرخ CTR آنها از نرخ کلیک میانگین سایت پایین تر است را فیلتر کنید. در اولین گام باید این صفحات را بهبود ببخشید تا میانگین CTR سایت بالا رفته و ترافیک ورودی تان بیشتر شود.

اما چگونه نرخ کلیک این صفحات را افزایش دهید؟ در اینجا به کارآمدترین راه کارهای عملی بهبود نرخ کلیک سایت اشاره می کنیم.

رفع کانیبالیزیشن صفحات سایت

تجربه ما در بررسی سایت های مختلف می گوید مشکل کانیبالیزیشن یکی از اصلی ترین علت های پایین بودن CTR این صفحات است. به این ترتیب صفحه ای که کانیبال شده رتبه پایینی در SERP می گیرد و طبیعتا نرخ کلیک کمتری را هم بدست می آورد. پس در اولین قدم در بررسی علت پایین بودن نرخ CTR برای یک صفحه که رتبه خوبی ندارد احتمال کانیبال شدن اش را بررسی کنید.

تلاش برای کسب جایگاه بهتر در SERP

سایتی که در نتایج گوگل رتبه اول را کسب کرده است به طور متوسط 31.7 درصد کل کلیک ها را تصاحب می کند. به عبارت دیگر اگر روزانه 1000 جستجو برای آن کلمه کلیدی انجام شود 317 بازدیدکننده سهم سایت اول خواهد بود. البته برای رتبه های دوم و سوم هم اوضاع اینقدرها هم بد نیست. سه نتیجه اول به طور میانگین 75 درصد کل کلیک ها را بدست می آورند.

رتبه اول گوگل به اندازه مجموع رتبه های 2 تا 5 بازدیدکننده جذب میکند و همین امر اهمیت کسب رتبه یک گوگل را نمایش میدهد.

پس بقیه سایت ها با اینکه در صفحه اول گوگل حضور دارند تنها بر سر 25 درصد باقیمانده رقابت می کنند. هر چه پایین تر باشید کلیک کمتری گیرتان می آید!

پس لزوما رسیدن به صفحه اول هم دستاورد خاصی نیست. سایتی که در پایین صفحه اول گوگل به کاربران پیشنهاد می شود در بهترین حالت فقط ده درصد از کلیک سایت اول صفحه را کسب می کند. در مثالی که زدیم از 1000 جستجو فقط 31 کلیک سهم پایین ترین رتبه صفحه اول SERP خواهد بود.

تقریبا هر رتبه که در نتایج بالاتر بروید نرخ کلیک یک سوم بیشتر خواهد شد. البته این افزایش کاملا متغیر است. برای مثال رفتن از رتبه ششم به پنجم CTR را 53 درصد افزایش می دهد و رفتن از 9 به 8 تنها 5 درصد نرخ کلیک بیشتری را سهم سایت تان می کند.

جالب است بدانید در بین 10 نتیجه ای که در صفحه اول گوگل نمایش داده می شوند بدترین موقعیت برای رتبه 9 است. رفتن از رتبه 10 به 9 میزان کلیک روی سایت تان را 4 درصد کاهش می دهد! علت این ماجرا این است که کاربران معمولا با یک اسکرول در گوشی هوشمندشان یک باره به آخر صفحه می رسند. در نتیجه بعد از دیدن گزینه های بالاتر صفحه پایین ترین نتیجه شانس بیشتری نسبت به مثلا رتبه 9 دارد.

تحقیق کلمات کلیدی دم بلند

کلمات کلیدی دم بلند (Long Tail) در فرایند سئو اهمیت زیادی دارند. با بهبود سایت و نرخ ورودی برای کلمات کلیدی دم بلند می توان به ترافیک خیلی خوبی از کاربران هدف دست پیدا کرد. هر چه رتبه بهتری در این کلمات کسب کنید نرخ CTR شما بالاتر می رود.

بهبود توضیح Meta tag صفحه

متا تگ ها اغلب بخش مهمی از صفحه SERP را تشکیل می دهند. در واقع کاربران با دیدن متاتگ ها در صفحه نتایج گوگل متوجه می شوند که با کلیک روی هر سایت چه چیزی بدست می آورند. به همین علت هر چه این توضیحات را جذاب تر بنویسید نرخ کلیک هم بیشتر می شود.

استفاده از عکس باکیفیت در محتوا

همانطور که تصاویر نرخ تعامل کاربران را در تمام رسانه های اجتماعی افزایش می دهند در صفحه جستجوی کاربران هم این داستان صادق است. حتی اگر بهترین مطلب ممکن را در صفحه تان قرار داده باشید چیزی که کاربر مشاهده می کند عنوان و توضیحات صفحه است! اما با تصویر می توانید سریع تر توجه کاربر را به سایت خود جلب کنید و نرخ کلیک را افزایش دهید. به این تصاویر ریزعکس یا thumbnail گفته می شود.

استفاده ار تصاویر در محتوا
استفاده ار تصاویر در محتوا

به دو نتیجه اول گوگل برای جستجوی “خرید خودکار لوکس” دقت کنید. اولین چیزی که توجه کاربر را جلب می کند تصاویر خودکارهاست. بعد عنوان و توضیح هر سایت!

جذاب کردن عنوان صفحات

داشتن یک عنوان قوی و جذاب می تواند کاربران را متقاعد کند تا روی سایت شما کلیک کنند و محتوای تان را ببینند. کلمه کلیدی اصلی صفحه را در ابتدای عنوان یا تا جایی که امکان دارد نزدیک به آغاز عنوان قرار دهید. این کلمه کلیدی را باید در مرحله تحقیق کلمات کلیدی و با توجه به استراتژی سئو سایت انتخاب کرده باشید.

خودتان را جای کاربر بگذارید و سایت تان را در صفحه اصلی کنار سایر نتایج تصور کنید. آیا متقاعد می شوید که روی سایت خودتان کلیک کنید؟ آیا عنوان تان جذاب تر از بقیه است؟

کسی که سایت ما را در SERP می بیند برای رفع نیازی در حال جستجو در گوگل است (آگاهی بیشتر، یادگیری و یا سرگرمی) عنوان اصلی صفحه باید کاملا آشکارا و واضح به کاربر بفهماند که در صورت کلیک چه چیزی بدست می آورد. به صفحه تان مانند یک محصول نگاه کنید. هیچ کس محصولی را که مشکلی را حل نکند و نیازی را پوشش ندهد نمی خرد! از منظر مصرف کننده به صفحه نگاه کنید. ببینید با این محتوا چه نیازی را رفع می کنید و ارزش پیشنهادی تان چیست؟

به طور ساده، واضح و مستقیم در عنوان خود به USP سایت تان اشاره کنید. البته فقط یک جنبه اش را برجسته کنید. USP مخفف unique selling proposition و به معنی عبارت منحصر به فرد فروش می باشد که برند شما را در بین همکاران تان برجسته می کند.

استفاده از سوال در عنوان صفحه

کاربران معمولا سوالات شان را در گوگل وارد می کنند به همین خاطر سایت هایی که پاسخ آنها را بدهند همیشه رتبه بهتری دارند. در این میان سایتی که سوال را در عنوان خود می آورد به طور متوسط 14 درصد CTR بیشتری دارد.

کلمات پرسشی در عنوان
کلمات پرسشی در عنوان

درج سال جاری در عنوان

به این ترتیب بازدیدکننده ها این برداشت را دارند که محتوای صفحه بروز و تازه است.

تاثیر تاریخ در عنوان سئو
تاثیر تاریخ در عنوان سئو

با دیدن خرداد 1400 در عنوان سایت زومیت چه احساسی به شما دست می دهد؟

بهره گیری از اسکیمای مناسب در صفحه

با انتخاب و درج اسکیمای مناسب در صفحه به گوگل در فهم و درک صفحه کمک کنید. برای مثال گوگل برای صفحه ای که اسکیمای Product & Offer در آن درج شده است آیتم هایی مانند قیمت و موجود بودن محصول را نیز در SERP نشان می دهد.

اتاثیر اسکیما در سئو
اتاثیر اسکیما در سئو

درج اسکیمای محصول در دیجی کالا موجب شده تا رنج قیمت گوشی در SERP قابل مشاهده باشد.

استفاده از اعداد در عنوان

عنوانی که با یک عدد شروع شده این احساس را در کاربر ایجاد می کند که با کلیک به یک لیست یا فهرست دست پیدا می کند و این مساله CTR را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد. اگر تجربه جذاب استفاده از سرویس Hotjar را داشته باشید و فیلم عملکرد بازدیدکنندگان صفحه را دیده باشید متوجه شده اید که بازدیدکنندگان متن ها را نمی خوانند! و با یک اسکن سریع از روی آن ها اسکرول می کنند. علت علاقه فراوان به لیست هم همین جاست. لیست ها کمک می کنند تا آنها سریع تر به جواب برسند.

ولی ماجرای افزایش نرخ کلیک به واسطه استفاده از اعداد به همین جا ختم نمی شود. سوال این است که کدام اعداد CTR بیشتری ایجاد می کنند؟

اعداد کوچک یعنی حداکثر 10 و یا نهایتا 15 به ببیننده اختصار، سهولت خواندن، سرعت بیشتر و مفید بودن محتوای صفحه را القا می کنند.

از طرف دیگر اگر از اعداد بزرگتر استفاده کنید یعنی بازدیدکننده با انتخاب سایت شما به مطلب جامع و کاملی در این زمینه دست پیدا خواهد کرد. شما باید بسته به پرسونای مخاطبی که به دنبال اش هستید تصمیم بگیرید کدام اعداد را استفاده کنید.

نکته جالب دیگر اینکه اعداد فرد به CTR بهتری می انجامند! بررسی ها نشان داده که عناوین دارای عدد فرد 20 درصد نرخ کلیک بیشتری نسبت به اعداد زوج دارند.

در بین همه اعداد عدد 7 بیشترین CTR را ایجاد می کند.

بهره گیری از بازاریابی احساسی (EMV)

از صفت هایی مانند مفید ، ارزشمند ، عجیب ، ترسناک ، شگفت انگیز و … بهره ببرید. این کلمات به عنوان صفحه احساس را اضافه می کنند و بازدیدکنندگان را به کلیک تشویق می کنند. همچنین از کلمات قدرتمندی مثل رایگان ، جدید ، فوری و … غافل نشوید. استفاده درست از کلمات موجب افزایش نرخ CTR می شود.

به عنوان مطالبی که ترند می شوند و توسط کاربران زیاد به اشتراک گذاشته می شوند دقت کنید. این قدرت بازاریابی احساسی یا Emotional Marketing Value است.

اگر کلماتی که می توان در عنوان به کار برد را تفکیک کنیم به این موارد می رسیم:

حروف اضافه و ایست واژه ها (stop word): این کلمات خوانایی را افزایش می دهند اما هیچ محتوای معنی داری را منتقل نمی کنند. این کلمات را از URL حذف کنید تا آدرس کوتاه تری داشته باشید.

کلمات غیر معمول: این دست کلمات به شما کمک می کنند تا متمایز باشید.

کلمات احساسی: با درگیر کردن احساسات کاربر به شدت نرخ کلیک را افزایش می دهند.

کلمات قدرتمند: حداقل یک کلمه قدرتمند را به عنوان طعمه قرار دهید.

استفاده از اصطلاحات منفی در عنوان

تحقیقات نشان داده که استفاده از صفت های منفی نرخ CTR را تا 63 درصد افزایش می دهد. برای مثال عنوانی که با “بدترین اشتباهات …” شروع می شود 63 درصد کلیک بیشتری نسبت به “بهترین روش های …” دریافت می کند. در یک تحقیق دیگر با جایگزین کردن صفت های منفی با مثبت در عنوان مشاهده شده که نرخ کلیک 29 درصد کمتر شده است.

عناون منفی در سئو
عناون منفی در سئو

در مثال جستجو به دنبال “بدترین تیپ مردانه” به دو نتیجه اول دقت کنید. سایت نمناک با یک عنوان منفی رتبه و نرخ کلیک بهتری بدست آورده است.

اما چرا این اتفاق می افتد؟

اولا به مرور بازدیدکننده ها تجربه بدی از تیترهای مثبت کسب کرده اند و چنین تیترهایی را اغراق آمیز می دانند. دومین علت این اتفاق این است که بیان نکات منفی با ایجاد حس ناامنی در خواننده ، احساسات اش را درگیر می کند. به این ترتیب آنها می خواهند با خواندن محتوای صفحه اطمینان حاصل کنند که آن اشتباهات را انجام نمی دهند!

سومین علت هم این است که معمولا روایت تیترهای منفی معتبرتر و صادقانه تر هستند.

نکته ای که در اینجا وجود دارد این است که بهترین ترکیب ممکن نوشتن یک عنوان شامل اصطلاحات منفی است که در مجموع حس مثبتی را به خواننده منتقل کند.

درج علائم نگارشی در عنوان

اشتباه نکنید! منظورمان از علائم نگارشی این نیست که انتهای عنوان نقطه بگذارید! درج علائم نگارشی صحیح می تواند نرخ CTR را تا 9 درصد افزایش دهد.

علائم نگارشی در عنوان
علائم نگارشی

عنوان دو نتیجه ابتدای صفحه را با یکدیگر مقایسه کنید. کلمه “رایگان” و استفاده از پرانتز موجب CTR بیشتر و رتبه بهتر شده است.

در بین علائم نگارشی بیشترین نرخ کلیک با استفاده از هایفن – ، دو نقطه : و براکت ها [] بدست می آید. به خصوص اگر این علامت ها را در کنار کلمه کلیدی اصلی استفاده کنید.

استفاده بهینه از حداکثر فضای عنوان

آمار نشان داده که عنوان های نزدیک به 55 کاراکتر بیشترین نرخ CTR را کسب کرده اند. البته نباید فقط تعداد کاراکتر را مد نظر قرار دهیم. تعداد کلمات عنوان هم مهم است. عنوان های 6-7 کلمه ای به بیشترین کلیک کاربران منجر شده اند.

یادتان باشد کاربری که عبارتی را در گوگل جستجو کرده صفحه را اسکن می کند نه مطالعه! پس کلماتی که فکر می کنید موثرتر هستند را در 3 کلمه از اول و آخر عنوان بیاورید.

البته یک پژوهش دیگر نشان داده که عنوان های کوتاه تا متوسط بهترین عملکرد را برای دریافت کلیک دارند. در این تحقیق عنوان های با 15 تا 40 کاراکتر 9 درصد نرخ کلیک بیشتری بدست آوردند. اما چرا این دو تحقیق به نتایج یکسانی نرسیده اند؟

نکته دقیقا همین جاست. شما باید با امتحان و تست بررسی کنید که مخاطب هدف شما بیشتر روی چه عنوان هایی کلیک می کند.

درج کلمات کلیدی در URL برای بهبود نرخ کلیک

آدرس هایی که کلمات کلیدی که کاربران جستجو کرده اند را در خود دارند 45 درصد CTR بهتری دارند. احتمالا به این دلیل که وجود کلمه کلیدی در URL موجب کسب رتبه بهتری می شود.

کلمه کلیدی در عنوان
کلمه کلیدی در عنوان

به استفاده از عبارت “چرم دوزی” در آدرس صفحه دقت کنید.

پس به عنوان یک اصل همیشگی یادتان باشدslug را همواره بهینه و معنی دار وارد کنید.

ایجاد کنجکاوی و چالش در باور بازدیدکننده ها

اگر به دنبال بهبود چشم گیر نرخ کلیک سایت تان هستید باید کاری کنید که کاربران با خواندن عنوان صفحه تان در SERP کنجکاو شوند. بهترین راه برای انجام این کار اینه که باورهای آنها را به چالش بکشید.

فرض کنید مطلبی در مورد برنامه Photo Editor Pro نوشته اید و حالا باید عنوانی برای صفحه تان انتخاب کنید. نوشتن “معرفی اپلیکیشن Photo Editor Pro” ساده ترین و احتمالا بی خاصیت ترین عنوان ممکن است.

یک عنوان چالشی تر می تواند این باشد.

“آیا Inshot بهترین برنامه ویرایش عکس و ویدیو موبایل است؟”

نرم افزار اینشات فوق العاده قدرتمند است و استفاده از آن بسیار رایج است. اما کسی که این تیتر را می خواند این حس را دارد که شاید برنامه قوی تری هست که من نمی دانم!

نکاتی برای ایجاد چالش در باور کاربران:

  • نباید سوال را طوری مطرح کنید که کاربران بتوانند با یک “نه” به آن پاسخ دهند.
  • جواب سوال را سریع و در ابتدای مقاله به کاربر ندهید تا نرخ پرش صفحه زیاد نباشد.
  • باورهای عمومی و رایج را به چالش بکشید. سوال تان را طوری مطرح کنید که دانش یا اعتقادات مخاطب را زیر سوال ببرد.

استفاده از لیست در عنوان

کاربران لیست ها را دوست دارند و ثابت شده که لیست ها روی نرخ کلیک تاثیر مثبت می گذارد. در واقع لیست ها درک و هضم اطلاعات را برای آنها آسان تر می کنند. یک تکنیک فوق العاده این است که همیشه تعداد را روی مضربی از 10 بنویسید. برای مثال “10 تا از بهترین …” از عنوان “8 تا از بهترین” نرخ کلیک بهتری کسب می کند.

افزایش سرعت بارگزاری صفحات

هر چه سرعت بارگزاری سایت شما بهتر باشد احتمال کسب رتبه بهتر در SERP بیشتر خواهد بود. برای گوگل تجربه کاربری کاربران اهمیت دارد پس اگر سایت شما کند باشد حتما آن را به رتبه های پایین تر می فرستد.

یادتان باشد ۴۰ درصد افراد اگر صفحات سایت زیر ۳ ثانیه لود نشود سایت را ترک میکنند! به عبارت دیگر هر ۰.۱ ثانیه اضافه لود شدن سایت 1 درصد فروش سایت را کاهش می دهد.

شناخت صحیح پرسونای سایت برای بهبود نرخ کلیک

بهینه سازی CTR مربوط به ظاهر، محتوا و هدف گذاری افراد صحیح است. حتی اگر جذاب ترین عنوان ممکن را بنویسید ولی جامعه هدف اشتباهی آن را ببینند روی آن کلیک نخواهند کرد. در ادامه چند مثال از هدف گذاری اشتباه که موجب کاهش نرخ CTR می شود را با هم بررسی می کنیم.

هدف گذاری جغرافیایی اشتباه: یک مربی کودک در شهر کرج که برای سئو سایت اش روی کیورد “استخدام مربی کودک” هزینه می کند. در حالی که کسی که چنین عبارتی را جستجو می کند ممکن است هر جای ایران باشد!

جامعه هدف اشتباه: فروشگاه آنلاین مانتو که فقط مانتو جلوباز و کوتاه دارد و برای رتبه گرفتن در کلمه کلیدی “خرید اینترنتی مانتو پوشیده” هزینه می کند.

بستر اشتباه: کسب و کار فروش دوره آموزشی بافتنی با کاموا که به جای بستری مانند اینستاگرام برای سایت و سئو یا یک کمپین گوگل ادز هزینه کند!

عدم ارزیابی وضعیت: برای مثال سایتی که آنلاین سیم کارت می فروشد برای سئو و کسب رتبه روی کیورد “خرید فوری سیم کارت” هزینه کند! در حالی سفارشات شهرهای مختلف را با پست ارسال می کند!

تمرکز روی بهبود CTR کلمات کلیدی آسان تر

برای مثال کلمه کلیدی پررقابتی را فرض کنید که سایت شما در آن با رتبه 9 روزانه 6000 نمایش و نرخ کلیک 0.05 درصد دارد. شما فقط 3 کلیک در روز از این کلمه کلیدی دریافت می کنید. در چنین حالتی بهتر است به جای هزینه و زمان برای بهبود CTR چنین کیورد سختی که جایگاه خوبی هم برای آن در SERP ندارید به کلمات کلیدی آسان تر تمرکز کنید.

به عنوان مثال کلمه آسان تری را فرض کنید که در آن رتبه سوم نتایج گوگل را به خود اختصاص داده اید. این کلمه کلیدی با 1000 نمایش روزانه و نرخ کلیک 1 درصد برای شما 10 کلیک به ارمغان می آورد. منطقی است که انرژی تان را برای بهبود نرخ کلیک چنین کیوردی صرف کنید تا نمونه ی قبلی! شما با بهبود یک درصدی نرخ کلیک این صفحه 10 کلیک بیشتر بدست می آورید.

بررسی صفحه نتایج گوگل برای کلمه کلیدی

این کار از اهمیت بالایی برخوردار است و باید قبل از ایجاد هر گونه محتوای جدید و همچنین بروزرسانی محتواهای فعلی انجام شود. برای مثال اگر بخش عمده نتایج صفحه اول برای یک کیورد خاص شامل صفحات محصول و فروشگاه های آنلاین است تلاش شما برای بهبود CTR از طریق کسب رتبه بهتر با یک پست وبلاگ کاملا بیهوده است!

شما باید به قصد کاربر از جستجو (user intent) و درک گوگل از اینکه کاربر با این کیورد به دنبال چه محتوایی است توجه کنید. اگر می خواهید در SERP رتبه خوبی کسب کنید باید نوع محتوایی که ایجاد می کنید مطابق با انواعی باشد که در حال حاضر برای آن کلمه کلیدی رتبه دارند. همچنین دقت کنید که رتبه های برتر از چه اسکیمایی بهره برده اند. اگر گوگل اسکیمای آنها را نمایش می دهد شما هم حتما از آن اسکیما در صفحه تان استفاده کنید.

برای مثال اگر در گوگل به دنبال “طرز بستن کراوات” بگردید گوگل در بالا و قبل از نتایج یک ویدیو آموزشی در این رابطه نمایش می دهد. پس زیرکانه است که اگر می خواهید صفحه تان در این زمینه رتبه خوبی بگیرد و از این طریق نرخ CTR تان افزایش پیدا کند شما هم یک ویدیو آموزشی در این زمینه تولید و منتشر کنید. می توانید علاوه بر قرار دادن این ویدیو در صفحه تان آن را در سرویس های اشتراک گذاری ویدیو مانند آپارات هم منتشر کنید و به صفحه تان لینک بدهید. البته این کار مستقیما روی نرخ کلیک تاثیری ندارد ولی در دراز مدت اثر مطلوبی در برندینگ و جلب توجه کاربران خواهد داشت.

یادتان باشد کاربران و گوگل بسیار غیرقابل پیشبینی هستند بنابر این بهترین ایده ها هم می توانند نتایج غیر منتظره ای را خلق کنند. پس موارد مختلف را تست کنید تا به بهترین ها برای حوزه کاری سایت خودتان برسید.

ثبت کسب و کار در سرویس گوگل بیزینس

گوگل اعلام کرده است که 46 درصد از کل جستجوهای کاربران هدف محلی یا Local دارند! پس داشتن یک استراتژی محلی SEO برای هر کسب و کار آنلاینی حیاتی است. در واقع اگر وب سایت خود را برای جستجوهای محلی سئو نکنید منبع ارزشمندی از مشتریان را از دست داده اید. اگر می خواهید در نتایج جستجوی محلی هم حضور داشته باشید باید در Google My Business ثبت نام کنید. به این ترتیب گوگل شما را در جستجوهای کاربران محلی بالاتر از رقبا نمایش می دهد.

جستجوی محلی
جستجوی محلی

در مثال بالا گوگل در ابتدا فروشگاه هایی که از نظر فیزیکی به شهر اصفهان نزدیک تر است را نمایش می دهد. به ساعت کاری فروشگاه ها دقت کنید. اولی 24 ساعت فعال است، دومی بخشی از روز و سومی موقتا بسته است. نتیجه دوم نظرات مثبت بیشتری هم دارد ولی برای گوگل چیز دیگری اهمیت دارد؟ اینکه من همین الان کجا می توانم عسل طبیعی بخرم!

ترافیک بیشتر موجب افزایش سرنخ (lead) و تبدیل (conversion) بیشتر بازدیدکننده به مشتری می شود. با توجه به اعلام گوگل مبنی بر اینکه 46 درصد از کل جستجوها محلی است؛ با فعالیت در شبکه های اجتماعی، ایجاد و بهبود GMB ، انتخاب عنوان و توضیح مناسب برای صفحات و همچنین سئو عبارت های دم بلند محلی می توانیم مشتری های بیشتری جذب کنیم.

امتیاز و نظر مثبت در گوگل مپ

از مشتریان وفادارتان بخواهید برای کسب و کارتان در نقشه گوگل امتیاز و نظر مثبت ثبت کنند. به این ترتیب نرخ کلیک در جستجوهای محلی بیشتر می شود.

رقابت بر سر رتبه های برتر در نتایج گوگل بسیار بالاست اما در یک جستجوی محلی طبیعتا رقبای کمتری حضور دارند و کار آسان تری را در پیش دارید.

نتایج جستجوهای محلی مبتنی بر دو عامل انتخاب می شوند:

  • ارتباط: ارتباط کسب و کار شما با کلمه کلیدی جستجو شده
  • فاصله: مجاورت و نزدیکی مکان کسب و کار شما تا محل تقریبی کاربر

نکته طلایی این است که باید به نحوی خودتان را از رقبای محلی احتمالی تان متمایز کنید. خودتان را جای کاربران بگذارید و مثل آنها فکر کنید. آنها چطور به دنبال خدمات شما می گردند؟ قصدشان از هر کوئری چیست؟ کافیست تا آنچه را که فکر می کنید موجب می شود تا روی سایت شما کلیک کنند را برجسته کنید.

اگر چه فرایند سئو می تواند موقعیت شما را در سیستم رتبه بندی صفحات گوگل بهبود ببخشد. اما یادتان باشد هدف نهایی افزایش ترافیکی از مشتریان هدف کسب و کار ما و داشتن یک نرخ تبدیل خوب است.

مخاطب هدف در سئو
مخاطب هدف در سئو

برای مثال اگر “جدول ست رنگ لباس” را در گوگل جستجو کنید در صفحه اول یک سایت فعال در زمینه صنعت برق را مشاهده می کنید! چرا باید یک سایت فعال در حوزه الکترونیک و برق قدرت چنین محتوایی را در وبلاگ خود منتشر کند؟ ترافیکی که هرگز به مشتری تبدیل نمی شود چه سودی دارد؟


 

 

اموزش سئو داخلی
اموزش سئو داخلی

آموزش جامع سئو داخلی

اگر محتوا تولید می‌کنید، اما در گوگل نتایج خوبی نمی‌گیرید، مطمئناً یک جای کار می‌لنگد! اگر وب‌سایت‌تان از نظر سئو، وضع مناسبی نداشته باشد، تولید محتوا بدون سئو کردن آن، آب در هاون کوبیدن است! البته سئو بخش‌های مختلفی دارد که نیاز است بر روی هر کدام به اندازۀ کافی کار کنید. اما یکی از بخش‌هایی که اهمیت زیادی در رتبه‌گیری صفحات وب‌سایت شما دارد، سئو داخلی سایت (On-Page SEO) است. البته خیال‌تان از یادگیری مباحث مربوط به سئو داخلی راحت باشد، چون با چک‌لیستی که برای این مورد آماده کرده‌ایم، مطمئناً می‌توانید مفهوم آن را بفهمید و اکثر مراحل را در وب‌سایت‌تان پیاده کنید.

در فاکتورهای آن پیج سئو  (On-Page SEO)، شاید بیش از همه به بحث تولید محتوا توجه شود، اما باید بدانید که تولید محتوا تنها یکی از مراحل انجام سئوداخلی است و برای این‌که بتوانید بهترین نتیجه را از این بخش بگیرید، لازم است که تمامی موارد مربوط به On-Page SEO را به‌طور کامل انجام دهید. در ادامۀ آموزش سئو داخلی، ابتدا این مورد را بررسی می‌کنیم که سئو داخلی چیست و سپس چک‌لیستی را می‌بینید که مطابق با آن، می‌توانید وب‌سایت‌تان را از جنبه داخلی آن بهینه کنید.

در این آموزش، موضوعات زیر را بررسی می‌کنیم:

  • سئو داخلی چیست؟
  • چک‌لیست انجام آن پیج سئو
  • تفاوت On Page SEO و Off Page SEO
  • ابزار های مهم سئو داخلی
  • صفحاتی که بهینه شده‌اند، دارای چه ویژگی‌هایی هستند؟

سئو داخلی سایت (On Page SEO) چیست؟

بهینه‌سازی داخلی سایت یا سئو درون صفحه، مواردی را شامل می‌شود که عمدتاً درون سایت و بر روی صفحات وب‌سایت انجام می‌شود. در واقع هر کاری که ما در داخل سایت انجام دهیم (مانند تولید محتوا)، مربوط به سئو داخلی است (البته مواردی مثل کدنویسی و… مربوط به سئو تکنیکال می‌باشد که در آموزش‌های قبل بررسی کرده‌ایم). اگر این بهینه‌سازی، به‌خوبی انجام شده باشد، گوگل و دیگر موتورهای جستجو نیز بر این اساس، به وب‌سایت شما رتبه می‌دهند و هر چقدر رتبۀ صفحات شما نزد موتورهای جستجو افزایش یابد، صفحات وب‌سایت‌تان نیز در جایگاه بهتری قرار می‌گیرند.

البته که تمام تمرکز شما نباید بر روی کسب رضایت گوگل باشد؛ رضایت کاربران هم مهم است. کاربرانی که با جستجو در موتورهای جستجو، به وب‌سایت شما سر می‌زنند، باید بتوانید رضایت آن‌ها را جلب کنید. کسب رضایت کاربران و گوگل، زمانی به‌درستی انجام می‌شود که سئو داخلی سایت‌تان به خوبی انجام شده باشد. البته هدف اصلی ما در سئو کردن وب‌سایت همین مورد است. این‌که بتوانیم با سئوی داخلی و خارجی، ترافیک بیش‌تری را به‌صورت طبیعی جذب کنیم.

البته می‌توان سئو تکنیکال یا سئو فنی سایت را هم بخشی از سئو داخلی به‌شمار آورد که در این‌صورت، ما چند تکنیک مربوط به سئو تکنیکال (که با آن پیج سئو مشترک است) را نیز در این چک‌لیست، به‌عنوان راهنما برای شما قرار داده‌ایم.

تفاوت سئو داخلی یا سئو خارجی سایت چیست؟

در تعریف On-Page SEO توضیح دادیم که آن پیج سئو، شامل تمام کارهایی می‌شود که درون سایت انجام می‌گیرد (مثل افزودن متاتگ های مناسب برای صفحات). اما در سئو خارجی، تمامی کارهایی که برای بهینه‌سازی سایت انجام می‌شود، به خارج از وب‌سایت مرتبط است؛ گرچه هدف نهایی از آن، بهبود کلی سئو سایت است. مثلاً در سئو خارجی، ما در دیگر وب‌سایت‌ها، اقدام به لینک‌سازی می‌کنیم یا این‌که در شبکه‌های اجتماعی فعالیت می‌کنیم تا اعتبارمان را نزد گوگل بهبود دهیم. پس این‌ها کارهایی است که ما نمی‌توانیم مستقیماً در خود سایت آن‌ها را انجام دهیم.

هم سئو داخلی و هم سئو خارجی اهمیت خودشان را دارند. اگر هرکدام از این بخش‌ها که به‌خوبی انجام نشوند، نتیجۀ لازم را نخواهید گرفت.

اموزش سئو داخلی
اموزش سئو داخلی

انجام سئو داخلی با چک‌لیست 15 مرحله‌ای

 

با مقدماتی که در بالا گفتیم، به سراغ بخش اصلی آموزش می‌رویم. در اینجا، مواردی را توضیح داده‌ایم که مستقیماً به سئوی داخلی سایت مربوط می‌شود و برای بهینه‌بودن سایت، لازم است که تمامی بخش‌ها به‌دقت انجام شود.

1-  تحقیق کلمات کلیدی اصلی و مرتبط با کسب‌وکار

در گذشته، اهمیت تحقیق کلمات کلیدی (Keyword Research) به‌اندازۀ امروز نبود. اکثر وب‌سایت‌ها براساس محتوایی که تولید می‌کردند یا لینک‌های خارجی زیادی که می‌ساختند، می‌توانستند به‌راحتی رتبه‌های خوبی بگیرند. اما امروزه برای تولید محتوا، تحقیق کلمات کلیدی امری ضروری‌ست. ابزارهای زیادی هم برای این مورد وجود دارد.

KWFinde، Alexa pro، Moz  و… از جمله ابزارهایی هستند که با استفاده از آن‌ها، می‌توان کار تحقیق کلمات کلیدی را به‌خوبی انجام داد. منظور ما از کلمه یا کلمات کلیدی، این است که مثلاً اگر شما یک مقاله می‌نویسید، موضوع اصلی شما چیست. مثلاً در این آموزش، هدف ما یاددادن «سئو داخلی» است، پس تمامی محتوا، حول محور این موضوع می‌چرخد و ما هم سعی می‌کنیم محتوا را با توجه به این کلیدواژه بنویسیم.

هر وب‌سایتی، با توجه به حوزۀ فعالیت خود، می‌تواند یک یا چند کلیدواژه اصلی داشته باشد. مثلاً دیجی‌کالا، می‌تواند بر روی کلیدواژه‌هایی مانند «خرید آنلاین»، «خرید کالای دیجیتال» و… کار کند. همچنین هر محتوایی که تولید می‌کنید (مانند مقاله)، نیاز به یک کلمه کلیدی اصلی دارد که بتوانید محتوا را براساس آن تولید کنید.

2-  تولید محتوای بهینه‌شده و باکیفیت

وقتی صحبت از سئو داخلی می‌شود، خیلی‌ها به اشتباه، فکر می‌کنند که سئو داخلی همان بهینه‌سازی محتواست. اما واقعیت این است که در سئو داخلی، محتوا خیلی مهم است، اما همه‌چیز نیست. برای بهینه‌سازی داخلی سایت، محتوا نقش محوری دارد. به همین دلیل، نیاز است که محتوایی که تولید می‌کنید، برای موتورهای جستجو باارزش باشد و همچنین کاربران نیز، از آن رضایت کافی داشته باشند. تولید محتوا، بخش‌های مختلفی دارد، مثلاً انتخاب عنوان مناسب یکی از بخش‌های آن است که در بخش بعد، به‌طور کامل به آن می‌پردازیم.

اموزش سئو داخلی
اموزش سئو داخلی

محتوای تولیدشده توسط شما، باید ارزش خلق کند و همچنین با هدف خاصی تولید شود. مثلاً زمانی که کاربر محتوای شما را در گوگل پیدا می‌بیند و روی آن کلیک می‌کند، از آن رضایت داشته باشد.

  • استفاده از تمام فرمت‌های محتوایی: تولید محتوا فقط نوشتن مقاله نیست. امروزه اهمیت فرمت‌های دیگر محتوا مانند ویدیو یا صوت، بسیار بیشتر از قبل شده است و نقش آن در بهبود سئو داخلی مهم است. در واقع در کنار تولید محتوای متنی، محتوای صوتی و تصویری نیز ارزش زیادی دارد و می‌تواند به رتبه‌گرفتن شما کمک کند. مثلاً یکی از کارهایی که می‌توانید انجام دهید این است که اگر مقاله می‌نویسید، فرمت‌های دیگر آن را نیز تهیه کنید. می‌توانید از آن ویدیو تولید کنید یا این‌که آن را به شکل یک پی‌دی‌اف در اختیار کاربران قرار دهید. اگر دقت کنید، تمامی این‌ها به رضایت کاربر منجر می‌شود و این موضوع برای موتورهای جستجو بسیار مهم است.

2- استفاده از عنوان مناسب (Meta Title)

هر محتوایی نیاز به یک عنوان دارد. استفاده از عنوان مناسب نقش مهمی در بهبود آن پیج سئو دارد. هر صفحه از سایت، باید یک عنوان داشته باشد. مثلاً این صفحه، یک عنوان دارد یا صفحه اصلی سایت ما نیز به همین‌صورت، از عنوان خاصی استفاده می‌کند. گرچه نوشتن یک عنوان کار چندان سختی نیست، اما استفاده از عنوانی که بتواند در موتورهای جستجو، توجه کاربر را به خود جلب کند و نرخ کلیک آن افزایش یابد، کار چندان راحتی نیست. البته می‌توان با استفاده از ترفندهایی این کار را به‌خوبی انجام داد. مثلاً استفاده از عدد در تایتل یا عنوان به شدت توصیه می‌شود یا عنوان‌هایی که به صورت سؤالی هستند.

عنوانی که در وب‌سایت‌تان استفاده می‌کنید را دقیقاً در گوگل نیز می‌توانید ببینید. موردی که در سئو داخلی اهمیت دارد این است که حتماً کلمۀ کلیدی اصلی صفحه‌تان را در عنوان‌تان استفاده کنید. مثلاً موضوع این صفحه در مورد سئوی داخلی است. پس ما در عنوان، از این کلیدواژه استفاده کرده‌ایم که امتیاز مثبتی محسوب می‌شود.

4-  استفادۀ به‌اندازه از کلمات کلیدی در محتوا (چگالی کلمات کلیدی)

چگالی کلمات کلیدی، یعنی این‌که در یک صفحه، یک کلمه کلیدی چندبار تکرار شده است. در قسمت بالا، در مورد اهمیت انتخاب و استفاده از کلمات کلیدی در سئو داخلی صحبت کردیم. اما زمانی که می‌خواهید محتوایی را تولید کنید، میزان استفاده از کلمه کلیدی باید به‌اندازه باشد. یعنی نه زیاد باشد که باعث اسپم شدن محتوا شود و نه کم باشد تا باعث رتبه نگرفتن صفحه نشود. بلکه باید به اندازه باشد. اما از کجا بدانیم که مثلاً در یک محتوای 1000 کلمه‌ای، چندبار باید کلمۀ کلیدی مدنظرمان را تکرار کنیم؟

برای این پرسش، پاسخ‌های متعددی عنوان شده است. اما اگر به ازای هر 100 تا 200 کلمه، یک بار از کلمه کلیدی استفاده کنید خوب است. همچنین اگر از سیستم‌هایی مثل وردپرس استفاده می‌کنید، افزونه‌های Rank Math SEO و Yoast SEO می‌توانند به شما کمک کنند. در این افزونه‌ها، به شما نشان داده می‌شود که چندبار از کلمۀ کلیدی اصلی‌تان استفاده کرده‌اید. اگر بیش از اندازه آن را تکرار کرده باشید، به شما هشدار می‌دهد که تعداد آن را کم کنید.

البته در گذشته به این شکل بود که یک کلمه کلیدی را به تعداد بالا در محتوا تکرار می‌کردیم و موتورهای جستجو نیز بر همین اساس، رتبه‌های خوبی به صفحات می‌دادند. اما امروزه رفتار موتورهای جستجویی مانند گوگل، نسبت به گذشته تغییر کرده و استفادۀ زیاد از کلمات کلیدی، باعث اسپم‌شدن صفحه می‌شود.

5- استفاده از تیترها( H1, H2 و …) یا تگ‌های بدنه

اموزش سئو داخلی
اموزش سئو داخلی

استفادۀ درست تگ‌های بدنه یا تیترها، به محتوای شما ساختار درستی می‌دهد. تیترها که از H1 تا H6 هستند، به موتورهای جستجو می‌فهمانند که مثلاً بخشی که با H2 مشخص شده، اهمیت زیادی دارد. البته بهتر است که در هر صفحه، فقط یک H1 درنظر گرفته شود و آن هم معمولاً برای عنوان انتخاب می‌شود. به جز عنوان، برای بقیه بخش‌های یک محتوا، می‌توان از تیترهای H2 تا H6 استفاده کرد. دقت کنید که هر چقدر به سمت H6 می‌رویم، از اهمیت این تگ‌ها کاسته می‌شود.

با توجه به توضیحات بالا، بهتر است برای عنوان‌های اصلی محتوای‌تان، از تگ H2 استفاده کنید و برای زیرعنوان‌ها و آن‌هایی که اهمیت کمتری دارند، از تگ‌های H3 و H4 استفاده کنید.

6-  تگ توضحیات (Meta Description) در صفحات

مورد دیگری که در بحث محتوای بهینه شده اهمیت دارد، استفاده از تگ توضیحات یا متا دیسکریپشن است. اگر موضوعی را در گوگل جستجو کرده باشید، احتمالاً دیده‌اید که در پایین عنوان، یک‌سری توضیحات کوتاه در مورد محتوای مربوط به هر سایت قرار داده شده است. این مورد همان تگ توضیحات است. اگر خودتان به صورت دستی متا دیسکریپشن را اضافه نکنید، گوگل قسمتی از متن که حدس می‌زند از بقیۀ بخش‌ها مهم‌تر باشد را به عنوان این بخش انتخاب می‌کند و در نتایج جستجو نشان می‌دهد. استفاده بهینه از این تگ، باعث می‌شود که هم گوگل درک بهتری از محتوای شما داشته باشد و هم کاربران با مطالعه این توضیحات اندک، بر روی سایت شما کلیک کنند.

همان‌طور که گفتیم این توضیحات محدود هستند. در حال حاضر، شما در تگ توضیحات، می‌توانید تا 160 کاراکتر توضیحاتی را اضافه کنید. اگر بیشتر از این استفاده کنید، گوگل همان 160 کاراکتر ابتدایی را به کاربران نشان می‌دهد. هر صفحه باید یک تگ توضیحات هم داشته باشد. اهمیت این مورد نیز در سئو داخلی زیاد است. در وردپرس، افزونه‌های سئو، این امکان را به محتواها اضافه کرده‌اند.

7-  لینک‌سازی داخلی و نقش آن در آن پیج سئو

موضوع دیگری که در سئو On-Page اهمیت دارد، لینک‌سازی داخلی است. مفهوم لینک‌سازی به این شکل است که مثلاً شما از مقالۀ A به مقالۀ B لینک می‌دهید. البته باید توجه کنید که اگر قصد دارید به صفحات دیگر لینک دهید، باید حتماً به صفحات مرتبط لینک بدهید. این‌کار، باعث می‌شود که موتورهای جستجو، درک بهتری از ساختار وب‌سایت شما داشته باشند. مثلاً می‌توانید در هر مطلبی که منتشر می‌کنید، به چند محتوای مرتبط هم لینک بدهید.

این کار باعث می‌شود که کاربران صفحات بیشتری از وب‌سایت شما را ببینند و همین برای موتورهای جستجو، نشان‌دهندۀ این است که وب‌سایت شما اعتبار بالایی دارد و در نتیجه، امکان دارد صفحات دیگر شما نیز رتبه‌های بهتری بگیرند.

همچنین اگر وب‌سایت فروشگاهی دارید و محصولاتی را می‌فروشید و بخشی هم به نام بخش بلاگ دارید و محتوای مرتبط با محصولات‌تان را تولید می‌کنید، می‌توانید با لینک‌سازی صحیح، کاربران را از بخش بلاگ، به بخش فروشگاه و محصولات‌تان منتقل کنید. همچنین زمانی که می‌خواهید لینکی را به یکی دیگر از صفحات‌تان بدهید، بهتر است با انکرتکست مرتبط با همان موضوع باشد. البته جدا از لینک‌دهی به صفحات داخلی، لینک‌دهی به صفحات خارجی نیز می‌تواند امتیاز مثبتی برای شما باشد. به‌شرطی که صفحه‌ای که به آن لینک می‌دهید، اعتبار بالایی داشته باشد؛ مانند ویکی‌پدیا.

8- بهینه‌سازی تصاویر

از دیگر فاکتورهای مهم سئو داخلی بهینه‌سازی عکس‌ها است. تصاویر می‌توانند نقش مهمی در بهبود جایگاه صفحات شما داشته باشند. اما بهینه‌نبودن آن‌ها، به همان اندازه می‌تواند خطرناک باشد و باعث شود صفحات شما رتبه نگیرند. منظورم از بهینه‌سازی عکس‌ها، کیفیت مناسب آن‌ها در کنار حجم پایین است. اگر شما در هر محتوا از چند عکس استفاده می‌کنید و حجم آن‌ها بالاست، این‌کار باعث افزایش حجم کلی صفحه می‌شود و در نتیجه، صفحۀ شما دیرتر برای کاربر بارگذاری می‌شود و نهایتاً باعث می‌شود که کاربر صفحه شما را بدون استفاده ترک کند.

با استفاده از ابزارهای آنلاین یا برنامه‌هایی مانند فتوشاپ، می‌توان به راحتی تصاویر را بهینه کرد و آن‌ها را در سایت قرار داد. البته تنها کاهش حجم کافی نیست و لازم است که مثلاً سایز عکس‌ها هم به‌درستی انتخاب شوند. متأسفانه برخی از قالب‌های هستند که اگر سایز عکس، از سایز صفحه بیشتر باشد، نمی‌توانند آن را به‌درستی نمایش دهند. اما اکثر قالب‌های آماده، سایز عکس را با سایز صفحه تنظیم می‌کنند و در بسیاری از آن‌ها، مشکلی از این بابت وجود ندارد.

9- بهینه‌سازی ساختار  URL(آدرس سایت(

بهینه‌سازی URLها نیز می‌توانند نقش مهمی در بهبود آن پیج سئو داشته باشند.  URL، همان آدرس هر صفحه از وب‌سایت است که در نوار آدرس مرورگر نمایش داده می‌شود. آدرس‌های بلند، به مذاق گوگل خوش نمی‌آید، مخصوصاً وقتی ساختار مناسبی نداشته باشد. تا جایی که امکان دارد، سعی کنید آدرس‌های‌تان را کوتاه انتخاب کنید. در وردپرس، می‌توانید تنظیمات مربوط به URL  را انجام دهید.

همچنین فارسی یا انگلیسی بودن URL نیز مهم است. البته این‌که یو آر آل شما فارسی باشد یا انگلیسی به خودتان بستگی دارد. اما در هر صورت، کوتاه بودن آن اهمیت زیادی دارد.

اموزش سئو داخلی
اموزش سئو داخلی

10- افزایش سرعت سایت

سرعت سایت می‌تواند یکی از مهم‌ترین بخش‌های سئو داخلی سایت باشد. البته برای سرعت سایت هم می‌توان فاکتورهایی را تعیین کرد. مثلاً این‌که از هاست معتبری استفاده کنید تا با مشکل کندی سرعت مواجه نشوید. یا این‌که اگر از وردپرس استفاده می‌کنید، سعی کنید قالب‌هایی را نصب کنید که از لحاظ سرعت بهینه شده باشند. سرعت پایین سایت، باعث می‌شود که بسیاری از کاربران، هنگام ورود به سایت با مشکل کندی سرعت بارگذاری مواجه شوند و به همین دلیل، از سایت خارج شوند.

چند نکتۀ مهم برای افزایش سرعت سایت:

  • استفاده از هاست مناسب
  • استفاده از قالب مناسب
  • بهینه‌سازی عکس‌ها
  • اصلاح کدنویسی سایت
  • و…

11- ریسپانسیو بودن سایت (واکنش‌گرایی در تمامی دستگاه‌ها(

ریسپانسیو بودن سایت، به این معنی است که صفحات سایت، باید در تمامی دستگاه (تبلت، موبایل، دسکتاپ) بدون مشکل نمایش داده شوند. مثلاً اگر صفحات وب‌سایت شما در دسکتاپ، بدون مشکل نمایش داده می‌شود، باید در موبایل هم به همین شکل باشد. یعنی براساس سایز صفحه نمایش موبایل، بتواند خود را تطبیق بدهد. به این حالت واکنش‌گرایی می‌گویند. امروزه اکثر وب‌سایت‌ها، به‌صورت واکنش‌گرا طراحی می‌شوند. اما وب‌سایت‌هایی که این قابلیت را ندارند، معمولاً رتبه خوبی نیز در موتورهای جستجو کسب نمی‌کنند.

البته تست ریسپانسیو بودن یا نبودن سایت کار سختی نیست. ابزارهای آنلاینی هستند که به خوبی این کار را انجام می‌دهند. اگر برخی یا تمام صفحات سایت شما ریسپانسیو نباشند، به شما نشان داده می‌شود. همچنین خودتان هم می‌توانید به‌راحتی این کار را انجام دهید. کافیست که ببینید آیا در دسکتاپ (مثلاً در لپ‌تاپ)، صفحات وب‌سایت‌تان به خوبی نمایش داده می‌شوند یا خیر. اگر خوب بود، بعد به سراغ نمایش آن در موبایل و تبلت هم بروید. اگر در تمامی دستگاه‌ها، صفحات سایت‌تان بدون مشکل باز شد، بدانید که سایت شما کاملاً واکنش‌گراست و مشکلی از این بابت وجود ندارد.

12- دسته‌بندی موضوعی سایت و برچسب‌گذاری صحیح

از دیگر موارد مهم در سئو On-Page این است که محتوای شما، دسته‌بندی مشخصی داشته باشد. مثلاً اگر به وب‌سایت فروشگاهی سر زده باشید، دیده‌اید که هر محصول، در دسته‌بندی مشخصی قرار گرفته است. به‌طور مثال، گوشی موبایل در دسته‌بندی کالای دیجیتال قرار دارد. اگر وب‌سایت فروشگاهی دارید، باید به همین ترتیب هر محصول را در دسته‌بندی خاص خود قرار دهید. همچنین اگر وب‌سایتی دارید که در آن محصولی برای فروش قرار نگرفته و تنها محتوا ارسال می‌کنید، این محتواها باید در دسته‌بندی مشخصی قرار بگیرند.

برچسب‌گذاری مطالب هم می‌تواند به شما کمک کند تا بعضی از محتواها را در موضوعات مشخصی قرار دهید. البته معمولاً از برچسب‌گذاری مطالب، زمانی استفاده می‌شود که دسته‌بندی موضوعات اصلی به اندازۀ کافی هستند و برای این‌که دسته‌بندی جدیدی اضافه نشود، پست‌ها با برچسب‌گذاری مشخص می‌شوند.

13- نشانه‌گذاری صفحات با اسکیما مارک‌آپ

با استفاده از یک‌سری کدها، می‌توان برخی از صفحاتی که می‌خواهید را نشانه‌گذاری کنید. با استفاده از کدهای اسکیما، می‌توان اطلاعاتی را به برخی از صفحات اضافه کرد که می‌توانند برای گوگل مهم باشند. البته استفاده از این کدها، تأثیر مستقیمی در سئو داخلی سایت ندارد، اما می‌تواند به رشد صفحه و دیده‌شدن بیشتر آن در گوگل کمک کند. مثلاً قطعا در نتایج گوگل، امتیاز برخی از صفحات را دیده‌اید که به صورت ستاره مشخص شده‌اند. این سیستم امتیازدهی، با استفاده از این کدها ساخته شده است.

اموزش سئو داخلی
اموزش سئو داخلی

البته حوزۀ استفاده از اسکیما مارک‌آپ بیشتر از صرفاً سیستم امتیازدهی مطالب است. مثلاً امروزه برای اکثر شخصیت‌های بزرگ، فیلم‌ها و سریال‌ها، هنرمندان و… این مورد را مشاهده می‌کنیم. مثلاً اگر شما نام یک فیلم را در گوگل جستجو کنید، می‌بینید که اطلاعات زیادی شامل پوستر اصلی فیلم، اطلاعات بازیگران و… را به شما نشان می‌دهد. در کنار این‌ها، استفاده از این کدها، باعث می‌شود گوگل درک بهتری از صفحات شما داشته باشد.

از دیگر استفادۀ کدهای اسکیما برای نشانه‌گذاری صفحات، می‌توان به وب‌سایت‌های فروشگاهی اشاره کرد. احتمالاً تا به حال، به این مورد برخورده‌اید که محصولی را در گوگل جستجو کرده‌اید و قیمت آن را در همان صفحه دیده‌اید. یعنی بدون این‌که روی نتیجه کلیک کنید، قیمت محصول و برخی از مشخصات آن به شما نشان داده می‌شود. این هم یکی دیگر از کاربردهای کدهای اسکیما است.

14- ساخت نقشه سایت و ثبت آن در گوگل

هر وب‌سایتی باید ساختار درستی داشته باشد و همچنین ربات‌های گوگل و دیگر موتورهای جستجو، باید بتوانند به‌خوبی ساختار سایت را درک کنند. یکی از این راه‌ها، ساخت نقشۀ سایت و ثبت‌کردن آن در سرچ کنسول گوگل است که اتفاقاً اهمیت بسیار زیادی هم در سئو داخلی وب‌سایت دارد. در نقشۀ سایت، تمامی صفحات سایت به‌صورت دقیق دسته‌بندی می‌شوند. در بالای این قسمت، صفحه اصلی قرار دارد و در بخش‌های دیگر، دسته‌بندی مطالب، دسته‌بندی محصولات و… قرار می‌گیرد.

این مورد درک بسیار درستی از ساختار یک وب‌سایت، به گوگل ارائه می‌دهد. البته برای این مورد نیز در وردپرس، ابزارهای متعددی وجود دارد که نقشۀ سایت را برای شما می‌سازند. البته ساختن آن به تنهایی کافی نیست و حتماً باید آن را در سرچ کنسول گوگل ثبت کنید.

15- بهبود تجربه کاربری (User Experience)

اما آخرین مورد از چک‌لیست مربوط به سئو داخلی یا  On-Page SEO، به بهبود تجربۀ کاربری مربوط می‌شود. گوگل با استفاده از چند معیار مانند نرخ کلیک، نرخ پرش و… تجربۀ کاربری را اندازه‌گیری می‌کند. طبیعتاً شما باید با استفاده از تکنیک‌هایی، این موارد را بهینه کنید. مثلاً افزایش سرعت سایت یا لینک‌دهی مناسب صفحات، باعث کاهش نرخ پرش می‌شود. همچنین استفاده از عناوین مناسب و استفاده به‌جا از تگ توضیحات، باعث می‌شود نرخ کلیک افزایش یابد.

ابزارهای مهم و کاربردی سئو داخلی

برای این‌که بتوانید کار آن پیج سئو را بهتر و راحت‌تر انجام دهید، می‌توانید از ابزارهای مرتبط با آن استفاده کنید. ابزارهای سئو داخلی، در واقع به شما کمک می‌کنند تا این کار به شکل بهتری انجام دهید و نتیجۀ بهتری را کسب کنید. در اینجا چند مورد را می‌آوریم.

  1. 1. ابزار Copyscape

این ابزار به شما کمک می‌کند تا محتوای تکراری را به راحتی پیدا کنید. اما در کجاها کاربرد دارد؟ اگر افراد دیگری کار تولید محتوا را برای شما انجام می‌دهند، با استفاده از این ابزار، می‌توانید ببینید آیا واقعاً محتوا یونیک و اصل است یا این‌که از جایی دیگه کپی شده.

اموزش سئو داخلی
اموزش سئو داخلی
  1. 2. ابزار Screaming Frog SEO Spider

 

این ابزار، قابل نصب بر روی ویندوز است که می‌تواند به بهبود سئو داخلی وب‌سایت شما کمک کند. این ابزار، تمامی بخش‌های سایت شما را چک می‌کند. مثلاً به‌راحتی صفحات 404 و لینک‌های شکسته را پیدا می‌کند، تصاویر به‌خوبی بررسی کرده و نتیجه را به شما نشان می‌دهد. اگر خودتان بخواهید تک‌تک صفحات سایت‌تان را بررسی کنید، کار بسیار زمان‌بری است و انرژی زیادی را از شما می‌گیرد. اما این ابزار، این کار را خیلی راحت و در مدت‌زمان کوتاهی برای شما انجام می‌دهد و سئو داخلی سایت شما را بررسی می‌کند.

  1. 3. ابزار Ahrefs’ Keyword Explorer

با استفاده از این ابزار، می‌توانید کار تحقیق کلمات کلیدی را به شکل راحت‌تری انجام دهید. البته ابزارهای مربوط به تحقیق کلمات کلیدی خیلی بیشتر هستند، اما این ابزار، بسیار دقیق و حرفه‌ای این‌کار را انجام می‌دهد. در مورد اهمیت تحقیق کلمات کلیدی در سئو On-Page در قسمت‌های بالا صحبت کردیم.

  1. 4. ابزار Schema Creator

یکی از تکنیک‌هایی که برای بهبود سئو داخلی توضیح دادیم، استفاده از کدهای اسکیما بود. با استفاده از این ابزار، می‌توانید به‌راحتی این‌کار را انجام دهید.

  1. 5. ابزار Image Seo Tool برای بهینه‌سازی تصاویر

در مورد اهمیت بهینه‌بودن عکس‌ها در سایت هم پیش‌تر توضیح دادیم. این ابزار، عکس‌های درون هر صفحه را بررسی می‌کند و اگر هر کدام مشکلی داشته باشند، به شما اخطار داده می‌شود.

  1. 6. ابزار XML Sitemap Generator

ساخت نقشۀ سایت را که یادتان هست؟ گفتیم که اهمیت بالایی در On-Page SEO دارد و اگر وب‌سایتی نقشه نداشته باشد، ربات‌های گوگل نمی‌توانند آن را ایندکس کنند. در اینجا، ابزار XML Sitemap Generator به کمک شما می‌آید و نقشه سایت را برای شما می‌سازد. البته قبلاً هم گفتیم که حتماً باید نقشۀ سایت‌تان را در سرچ کنسول گوگل ثبت کنید.

ویژگی‌های صفحاتی که به‌خوبی سئو شده‌اند

اما از کجا بدانیم که یک صفحه، از نظر سئو داخلی وضع خوبی دارد؟ آیا معیارهایی برای این مورد وجود دارند؟ در مورد آن پیج سئو و فاکتورهای آن، خیلی صحبت کردیم. اما چند ویژگی را اینجا قرار می‌دهیم که اگر صفحات شما، این ویژگی‌ها را داشت، نشان‌دهندۀ موفقیت‌آمیز بودن سئو On-Page شماست.

اموزش سئو داخلی
اموزش سئو داخلی
  • محتوا دسته‌بندی مشخصی دارد
  • سرعت بارگذاری سایت مناسب است
  • لینک‌دهی‌ها به‌درستی انجام شده‌اند
  • عنوان مناسبی برای صفحه انتخاب شده است
  • تصاویر به‌خوبی بهینه شده‌اند
  • کاربر از بودن در صفحه رضایت دارد (با فهمیدن نرخ پرش و…)

جمع‌بندی پایانی سئو On-Page

قصد ما از ارائه این آموزش این است که اهمیت سئو داخلی یا آن پیج سئو را به شما یادآور شویم و همچنین ببینید که انجام این چک‌لیست، کار چندان سخت و پیچیده‌ای نیست. همچنین باید بدانید که انجام سئو داخلی به تنهایی کافی نیست و باید بر روی سئو خارجی هم به اندازۀ کافی کار کنید تا نتیجۀ دلخواه‌تان را بگیرید. به‌طور خلاصه، بهتر است که در کنار کار بر روی سئو On-Page، به سئوی خارجی سایت‌تان هم توجه داشته باشید. عدم توجه به هر مورد، باعث می‌شود که نتوانید نتیجۀ دلخواه را بگیرید.‌

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.